Köszönti önöket a Mórocz étterem és panzió!

Balatonboglár a déli part egyik legcsaládiasabb üdülőhelye, amely kiváló lehetőséget nyújt a pihenni, illetve a kikapcsolódni vágyó vendégek részére. Tökéletes hely a gyermekes családok részére a déli part sekély vize miatt. Balatonboglár és a környékbeli borospincéi mámoros programokat kínálnak a jó bór kedvelőinek.


A Mórocz Panzió és vendéglő Balatonboglár legrégebbi, 45 éves múltba visszatekintő vendéglője és immáron panziója is. A Panzió a szabad-strandtól 200m-re fekszik. Minden szobája külön fürdőszobával ellátott, amelyekhez kábel-tv, hűtőszekrény tartozik. A Panzió egyszerre 18 személy részére tud szállást biztosítani. Gépkocsival érkező vendégeink részére, parkolási lehetőség, ezenkívül a Mórocz Vendéglőben és a Hajó Vendéglőben 10% kedvezményt biztosítunk!
Köszönti önöket a Mórocz étterem és panzió

Történet

A családi vállalkozást, az étkeztetést az alapító Mórocz Géza és felesége Erzsébet asszony 40 évvel ezelőtt 1958-ban indították be Balatonlellén egy bérelt családi házban. A nyersanyag kerékpáros beszerzését és a főzést a kezdeti időkben Erzsébet asszony végezte. A felszolgálást a lányok Éva és Edit látta el. Az étkeztetést az őskorra jellemzően az udvaron felállított ping-pong asztalon történt, melyet egyszerre nyolc-tíz személy tudott körbeülni az üdülővendégek örömére. A család a hatvanas évek elején költözött Balatonlellére, a maguk építette családi házba. Az akkori faluban legelsőként kértek és kaptak engedélyt a magánvállalkozásra, a kifőzde üzemeltetésére, ezzel úttörő szerepet vállalva, hiszen lehetővé vált az étkeztetés szervezettebbé tétele. Kisebb vállalatok, szövetkezetek üdülővendégeit étkeztették menürendszerben. A nagyobb ház és a telek már 30-40 emberétkeztetésére teremtett lehetőséget. Az alapanyag beszerzését idősebb Mórocz Géza és fia ifj. Mórocz Géza biztosította egy kétkerekű kézikocsi segítségével. A faluban nyaralók számának növekedése, az ízletes, bőséges-házias ételek, magával hozta az étkezők számának növekedését, s ezzel az anyagi gyarapodást. A további fejlődés érdekében a család 1967-ben áttelepült a Balatonpart közelébe, Balatonboglárra, a vendéglő jelenlegi helyére. Az étterem konyháját úgy tervezték, építették, rendezték be, hogy megfeleljen a kor egészségügyi, higiéniai követelményének. Már kb. 250 ember étkeztetését lehetett továbbrais menürendszerben is biztosítani. Az alapanyagok beszerzését, szervezéssel kapcsolatos feladatokat ekkor már gépkocsi segítette. Az ízletes ételek az udvarias kiszolgálás, az olcsó árak eredményeként egyre több magánvállalat is nálunk étkeztette dolgozóit a hetvenes években. Megjelent a külföldi turizmus, egyre több külföldi vendég elégítette ki gasztronómiai igényeit. Az alapító szülők 1982-ben visszavonultak. A befutott vendéglőt lányuknak, Évának és családjának adták át továbbvitelre. A vezető és egyben tulajdonosváltás nem okozott visszaesést az étterem életében, szervezettségében. Éva az alapítás óta részt vett az üzemeltetésben s fiait is olyan pályára állította, hogy a családi vállalkozásban kamatoztassák a megszerzett szaktudásukat. Ennek eredményeként a konyha vezetését az idősebbik fiú László vette át, míg a fiatalabb Bálint a vendégek kiszolgálásában vesz részt. Velük a harmadik generáció jelent meg a családi vállalkozásban. A csoportos üdültetés nagy mértékben visszaesett a rendszerváltást követően, s vele együtt a menürendszer igénye, és az egyéni igény szerinti rendelés került előtérbe. Ez a tény az étel és ital választék bővítését igényelte. A visszatérő vendégkör tovább bővült a megjelent konkurencia mellett és ellenére is. A 80-as évek eleje a vendégkör nagyságának egyenletes növekedése az étterem és a konyha további bővítését igényelte. Ezen évek fejlesztése fedett kerthelység kialakítása volt, amely a hangulatosabb környezetben való étkeztetést teremtette meg. Étel és ital választékunk a kor fejlődésével salátabárral, halételekkel, magyar specialitásokkal, helyi táj-jelegű borokkal megfelelően bővítettük. A 90-es években szükségessé vált a profil bővítése a panzió kialakítása. A panzió mihamarabbi befejezését évekre visszavetítette egy tragikus tűzeset. A magyar és a külföldi turisták mellett visszatérő vendégként üdvözölhettük az elmúlt években olyan neves közéleti személyiségeket, mint Tőkés László püspököt, Csákányi Eszter színművésznőt és Aiger Szilárd meteorológust. Annak ellenére csoportos üdültetés napjainkban mélyponton van, családi vállalkozásunk mégis megtartotta néhány országos hírű nagyvállalat beutaltjainak étkeztetését. A család bizakodva tekint az ötödik évtized elé. Bízik abban, hogy az alapítástól kezdve alkalmazott üzletfilozófiájuk a jövőben is sikeres lesz. Ez pedig az ételek ízének négy évtizedes tapasztalata, a mai kor igényeihez való alkalmazkodása, bőséges választék és mennyiség, udvarias gyors kiszolgálás a hangulatos környezet. Végül, de nem utolsósorban a család tagjainak harmonikus egymást segítő munkája.

Egyéni programok, látnivalók:

Júliusi Balaton-átúszás, augusztusi borfesztivál, hajózási lehetőség az északi partra, a közelben teniszezési lehetőség, a vendégek részére ingyenes csónakázás, gömbkilátó, Csisztapuszta .

     







designed by SaffronStyle - developed by xpkiller